Vidrigt!

Idag var jag hos Daniel och firade hans 23-årsdag. När vi stod i köket och fixade lite mat fick jag syn på den här skuggan på fönsterrutan till dörren på hans uteplats.


Nog för att jag hatar spindlar och har en släng av spindelfobi så såg det inte jättefarligt ut, skuggan var förmodligen större än själva spindeln, så jag gick ut och kikade...


SÅÅÅÅ JÄÄÄVLA VIDRIG!



Här har ni en video på eländet också


Urk...

Nu kan man väl säga att jag har vaknat på riktigt efter att ha gått mellan sängen och tvättstugan sen 07:00. Jag hatar verkligen att gå upp tidigt, men om alla av nån anledning snor tvättiderna som normalt sett är lediga måste man väl...

Nu ska jag göra mig iordning, sen ska jag träffa Daniel som fyller idag, woho!

Christian Science!

När jag promenerade från Calton Hill i Edinburgh fick jag syn på denna fina "affär".


Interesting...


Låter som en intressant vetenskap...


Översättningar på i stort sett alla språk som talas runtom Sverige förutom just svenska, jag så stolt att jag nästan började gråta =)


Random bildinlägg!

Jag har tagit en del bilder som jag har funderat på att lägga upp för jättelängesen, så här kommer alla utan inbördes ordning:



Som en del vet är min Mac lite skum, jag får ett blått streck över hela skärmen, det är antagligen någonting i LCD-elementet som är glapp. Jag har hur som helst hittat en temporär lösning på problemet:


Det ni ser är en klädnypa på den övre kanten av skärmen, klämmer man där så försvinner strecket. Fint va? :D




I Skottland är det lag på att supa hela tiden, det fick jag bekräftat med den här bilden:


Take-away och en stor Smirnoff... Recept för en fin lunch!



Sista bilden blir ett fint Captain Obvious moment:


Jag älskar Aftonbladet

Hemma!

Sådär, nu är jag äntligen hemma i Västerås, men det var inte helt superlätt. Mick skulle komma och hämta oss runt 09:30, efter ungefär 30 minuters väntande förstod vi att han låg hemma och sov. Men som ett mirakel om Phil gåendes och kollade hur det gick, han gav oss £20 så vi kunde ta en taxi till flygplatsen. Jag hade 1 kg övervikt, så redan där blev jag £20 fattigare =(


Den här maten var inte att rekommendera, sjukt stark och inte speciellt god =(


Smoothien vad god dock :D


När jag kom fram till Skavsta hade pappa stått och väntat i över 30 min på mig, resan hem gick relativt smärtfritt.

Jag försöker inbilla mig själv att jag är trött, men eftersom jag är tillbaks i min vardag så kommer det antagligen bli en massa nattugglande igen, crap!



Här har vi förresten ett bra exempel på The Stand-humor... på tal om ingenting alltså


Mission (almost) complete!

Sådär ja...

Nu sitter jag och författar det sista blogginlägget innan jag åker hem till Sverige igen.

Idag har jag gjort följande: (för i år)

Gått längst Newington road för sista gången
Gått in i studentbostaden för sista gången
Delat ut min sista flyer
Satt upp min sista poster
Varit sista gången på Royal Mile
Sett min sista stand-up på The Stand
etc...

Idag kommer jag:

Duscha sista gången i "failduschen"
Packa mina sista saker
Gå ut igenom studentbostaden för sista gången
etc etc...


Trots att jag vill hem som bara fan känns det ändå lite tungt att bara lämna allt, det är egentligen inte förren nu jag verkligen har fått grepp om hur allt funkar och hur allt ska gå till. Men det är samtidigt väldigt bra kunskaper om man ska göra något sånt här igen. Hela resan har varit kantad av både sjukligt bra stunder och sjukligt dåliga stunder, men det är som vilken resa som helst.

Om ni någon gång får chansen att bara släppa allt och åka bort en månad och slava, gör det! Det har varit en av de mer lärorika månaderna för mig hittils.

Imorgon går planet 12:30 engelsk tid, kommer hem 15:30 svensk tid. Får väl se om Ryanair håller tiden den här gången också, sen hoppas jag att pappa kommer ihåg att hämta mig...

Anyways! Over and out, i'm leaving Edinburgh!

Riktigt gammal historia

Jag sitter och har lite småtråkigt, så jag tänkte dela med mig av en gammal pubhistoria som utspelade sig i Eskilstuna 2007 om jag inte minns fel.

Nicklas jobbade då litegrann som vimmelfotograf på helgerna, en helg bestämde sig Isabelle för att följa med ut, men hon vill samtidigt ha sällskap medans Nicklas fotade. Hon frågade mig om jag hade lust att hänga på ut, men eftersom jag skulle köra lite senare så var jag givetvis nykter. Stället vi skulle in på heter "Time Out" och är som vilken dansklubb som helst...utan dansgolv. Dvs ashög musik som man ska sitta och prata till.

När jag anlände till puben var Isabelle redan inne, så jag gick fram till vakten och gjorde mig beredd för att visa leget, konversationen gick ungefär såhär:

- "Tja!" *drar fram leget*

Vakten tittar lite konstigt på mig och ställer sig lite närmre

- "Du....hur mycket har du druckit?" Frågade han med en väldigt allvarlig min

- Ehm....jag är nykter, jag körde hit...

- Okej....gå in då...

När jag gick förbi honom så såg han lite skamsen ut. Men samtidigt blev jag lite förvånad att jag kunde få en fråga som man ställer till folk som är aspackade när jag var nykter. Roligt det där!

Trevlig kväll trots allt!

Magnus är nöjd, Dag hade en av de bästa gigen hittils och Political Animal var jättebra!

Tack vare det mår jag mycket bättre, man känner att man faktiskt har gjort ett bra jobb såhär i slutet på månaden. Hemlängtan känns inte lika extrem längre, trots att jag fortfarande vill hem =) Fast nu handlar det mer om att jag vill återgå till min vanliga Svensson-vardag som jag är van vid.

Just det ja! Något jag borde tillföra i min Skottlands-guide, eller snarare Edinburgh-guide beroende på hur man ser på det, är att gatorna blir sjukligt hala på natten efter att det har regnat. Det var inte långt från att jag strök med i halkan där!

Imorgon väntar lite flyering, men inte speciellt mycket eftersom vi bara bar ca 100 st kvar. Förhoppningsvis blir det lite ledigt på lördag!


Flyerstorm

Idag har jag slängt ut över 300 flyers på Royal Mile, jag har ingen aning om hur det gick till med tanke på att alla är så fientliga mot flyers såhär sent på festivalen. Vi har även 7 t-shirts kvar som jag ska bli av med under dagen tänkte jag.

Go me!


Also: Antingen är jag bara sjukt stel, eller så har jag nån form av muskelinflammation i axeln pga min axelväska som jag envisas med att ha på vänster axel av ren vana. Det första jag ska göra när jag kommer hem till Sverige är att boka en tid för massage.

The Hitchhikers guide to Scotland

Intro

Skottland, ett land med vänliga människor, whisky, odjur, sjöar, fried mars bars, haggis och passiv rökning.

I den här guiden kommer jag ta upp grundläggande saker om Skottland som kan vara bra att veta om du en dag åker hit. Mycket av guiden kommer även handla mer ingående om Edinburgh. Tveka inte på att maila mig om ni upptäcker att guiden innehåller faktafel eller andra konstigheter, min adress är [email protected]. Maila gärna också om ni har saker jag borde lägga till i guiden som jag har missat.

Mycket nöje!


Bra-att-veta om Skottland

Befolkning: Ca 5 miljoner

Valuta: Brittiska pund. Notera här att det även finns skotska pund som är exakt samma valuta med exakt samma värde, enda skillnaden är att sedlarna har en annan bild. En vän till mig berättade att skottarna skulle titta konstigt på mig om jag försökte betala med vanliga pund i Skottland, men det är inget jag har märkt av än. Hurvida man kan betala med skotska pund i England är lite oklart eftesom alla säger olika saker, men så vitt jag vet ska det inte vara några problem alls såvida engelsmännen har blivit lika envisa och griniga som fransmännen...

Huvudstad: Edinburgh

Största stad: Glasgow. En rolig grej här är att Glasgow-borna anser att Glasgow ska vara huvudstad, därför har dom gjort en vana att kalla Edinburgh för "town" istället för "city". Detta retar gallfeber på Edinburgh-borna.

Språk: I Skottland finns tre officiella "språk". Här har vi vanlig engelska, skotska och gaeliska. Engelskan är som vilken brittisk engelska som helst, väldigt lätt att förstå. Skotskan är den accenten som är vanligast, oftast är den hyfsat lättförstålig, men om personen i fråga börjar prata fort som fan så förstår man inget alls. Gaeliska (eller skotsk gaeliska om man ska vara petig) är en gren i de keltiska språken. Om någon börjar prata det här med dig om du har dålig koll på språket så är du körd, ingen tvekan om saken.

El-standard: Det här är en sjukt viktig sak enligt mig eftersom det är en grej som alla frågar men få vet svaret på. Elektricitet-standarden som används i hela United Kingdom är en 3-pluggskontakt som ser ut såhär:


Adaptrar finns att köpa på många ställen

OBS: Något jag märkte var att många adaptrar inte klarade att ta kontakter med tjockare "pins", dvs kontakter till t.ex. datorer, grenuttag osv. Av de 3 adaptrarna jag hade med mig passade 1 som också var den billigaste jag hade. Så om ni köper en adapter, se till att ni kan använda samtliga svenska kontakter i den.


Ett par kända skottar

William Wallace
Alexander Graham Bell
James Watt

Klicka på länkarna för att läsa mer om dessa


Packlista

Den här listan kan säkerligen göras millång, men jag tänkte bara ta med det viktigaste.

Kläder

Bra promenadskor (helst vattentäta med dämpade sulor)
Regnställ

Prylar

El-adapter
Grendosa
För er med dåliga knän: Någon form av stöd för knäna
Öronproppar (det är en väldigt högljudd stad...)
Paraply

Resten är som vilken resa som helst.

Folket

Så, hur är folket i Edinburgh?

99% av alla intryck av folket som bor här har varit bra. Alla är jättetrevliga och vänliga när man pratar med dom. Något som förekommer ofta här som ALDRIG förekommer i Sverige är att alla säger "sorry!" om dom står ivägen eller om dom råkar gå in i en. Det har till och mer förekommit att jag har promenerat in i något och den personen har bett om ursäkt.

Detta är dock lite förvirrande då många av stadens invånare ser ut att vilja begå självmord vilken sekund som helst, men det är väl ungefär som i varenda svensk stad också antar jag...

Sevärdheter

Den här listan kan säkerligen också göras sjukligt lång, men jag tänkte ta med de ställena som jag tycker att ni borde besöka.

Calton Hill

Det här stället såg jag den 24 augusti, jag vandrade runt lite och letade efter fler ställen att sätta upp posters på när jag upptäckte en trappa som gick upp på en hög kulle. Det visade sig att det var en urgammal vulkan där skottarna fick för sig att bygga ett observatorium och en massa antra byggnader med grekisk arkitektur.


En karta över stället


En skylt som visade lite om den geologiska historien


En av de grekiska monumenten

Anledningen till att det är väldigt mycket grekisk arkitektur i Skottland är att en av arkitekterna (John Playfair om jag inte minns fel) tyckte att det skulle vara så av någon anledning. Han var väldigt inspirerad av just Grekland och deras arkitektur.


Ett av monumenten som är tillägnat John Playfair, någon som kan latin kanske?



Lite fler bilder, klicka på dom för att se dom större

Scott Momument

Scott Momument är ett torn tillägnat Sir William Scott som bland annat skrev Ivanhoe. Monumentet ligger längs med Princes Street, men är synligt på ganska långt håll. För £1 får man gå in och gå upp för alla 287 trappsteg i det 61 meter höga tornet. Det låter inte sådär jättemycket, men med tanke på att det är astrångt och att man bokstavligt talat får mosa sig upp de sista trappstegen innan toppen så blir det väldigt drygt. Det är inget ställe för personer med cellskräck.



Slottet

Som många kanske vet ligger det ett slott i mitten av Edinburgh. Slottet ligger på en kulle som heter Castle Rock. Jag hann tyvärr aldrig gå in i själva slottet, men jag var precis utanför vid porten. Området är mycket vackert och väldigt bra bevarat. Här håller även military tattoo till om man gillar säckpip-musik.

Royal Mile

Royal Mile (eller High Street) är en av de största centrala gatorna i Edinburgh. Det är t.ex. här alla street performers och flyer-männikor håller till under Fringe-festivalen. Gatan är kantad av alla former av butiker, allt från whiskyaffärer till klädaffärer. En klar rekommendation för de som vill åka till Skottland. Det är Royal Mile som leder till Castle Rock.


Princes Street

Princes Street är Edinburghs version av Oxford street. Det är en väldigt lång gata som är mer inriktad mot shopping. Det är här alla fancy klädbutiker ligger.

Grassmarket

Grassmarket ligger vid foten av Castle Rock och är ett torg som är kantat av pubar och restauranger. Ett ställe om man vill äta något annat än Fish 'n' Chips eller Haggis.

Mat och dryck

Vad gör du om du är hungrig i Edinburgh? Inga problem!

Staden är proppfull av caféer, restauranger och lättare hak (t.ex. Subway, pizzerior osv). Något jag skulle rekommendera här är alla restaurangerna på Grass Market. Här kan du äta allt från Haggis till italiensk pasta. Det finns mat för alla smaker.

Öl och Whisky

Det första många tänker på när man hör namnet "Skottland" är whisky. I stort sett varje större gata har fler än 1 ställe som kör whiskyprovning och försäljning av lite mer exklusiva sorter. Pubar och öl finns det också gott om. Det är inte alls som i Sverige när man tycker att det är många pubar när man ser 2-3 efter varann, här kan det med lätthet ligga 5-6 pubar på en och samma gata. Ölen här är i jämförelse med Sverige ungefär hälften så dyr, man får betala cirka £3.50 för en pint.


Mindre bra saker

Som med alla andra länder har även Skottland sina nackdelar.

1. Trafiken: Något jag har reagerat på är att det inte verkar finnas några vettiga trafikregler i landet. Inte nog med att alla kör på fel sida av vägen så kör alla som kompletta galningar. Är du från Stockholm och har för vana att gå mot rött? Gör inte det här.

2. Vattenkranar: Vad är det med folk i UK att vilja ha varmt och kallt vatten i separata kranar?

3. Trångt: Edinburgh är fullproppat av alldeles för trånga utrymmen. På många toaletter öppnas dörren inåt, därför måste man mosa in sig på toan innan man kan stänga dörren efter sig. Har du cellskräck? Åk inte hit.

4. Rökning: Jag har under 1 månad dragit i mig mer passiv rökning än vad jag gjort under 2 år totalt (nej, jag skojar inte). Gatorna är på många ställen väldigt trånga så man tvingas gå bakom folk. Folk i den här stan röker värre än vad jag någonsin har sett. Hatar du cigarettrök? Åk inte hit.

Det här är de fyra värsta sakerna jag upptäckt hittils, hör gärna av er om ni kommer på fler saker!

Aktiviteter

Så, förutom sevärdheter och whiskyprovning, vad finns det att göra när du åker till Edinburgh?

Det finns mängder av saker att göra här. Något som är mycket mer etablerat här än i Sverige är Stand-Up. Edinburgh har en mycket framgångsrik och känd klubb som heter "The Stand". Här har många stora namn inom comedy varit och kört sina gig. Det var här Magnus Betnér körde under Fringe festivalen. Förutom det så finns även en dungeon här, närmare bestämt Edinburgh Dungeon. Det är en attraktion som tar dig igenom Edinburghs mörka historia med lite åkturer och skådespelare. Jag var själv aldrig inne där, men det är väldigt likt London Dungeon som jag starkt rekommenderar!

Fringe Festival

Edinburgh har en årlig festival som heter Edinburgh Fringe. Det är en gigantisk festival som pågår under hela augusti varje år. Festivalen erbjuder ett utbud med flera tusen akter (teater, musikaler, komedi, stand-up), det finns något för alla här. Något man bör veta här är att det är väldigt svårt att få boende i Edinburgh under augusti, så om ni vill besöka festivalen bör ni boka boende långt i förväg. Tänk även på att i stort ett ALLA priser höjs under denna tid.

Även när det inte är Fringe så har Edinburgh ett stort utbud av teater och musikaler.



Nu börjar jag närma mig slutet av guiden. Jag har beskrivit väldigt ytligt vad som finns att göra och vad ni har att vänta er när ni besöker Skottland och Edinburgh.

Som jag skrev i början så uppskattar jag om ni påpekar eventuella fel i guiden eller om ni har förslag på saker jag borde lägga till.

Hoppas att ni gillade den!

Hemlängtan

Nu har jag verkligen en stark hemlängtan. Dagen har varit ganska rutten på många ställen, helt enkelt för att man börjar känna av allt som varit under månaden. Min nacke, mina axlar och ryggen börjar framför allt göra svinigt ont samt att huvudvärkar kommer krypandes då och då. Det blir bara mindre och mindre tid för att dra iväg och käka pga att vi bara är 2 pers som jobbar vilket ökar trycket och stressen, man vill ju fortfarande ha samma resultat av jobbet som när vi var 3. Det blir samtidigt svårare att få ut flyers och få in folk lite spontant till showerna eftersom 97% av alla som hänger på fringe är sjukligt trötta på alla som delar ut flyers.

Well well, nu ska jag sluta gnälla och försöka tänka lite positivt istället trots att North Bridge lockar...

Orkar inte

Tänkte skriva ett tjockt inlägg idag, men det får vänta tills jag orkar.


Nu ska jag äta och dricka ett par Coronas i min ensamhet.

Intressant dag...

Nu sitter äntligen och lyssnar på musik med macen i knät i lägenheten efter många timmars jobbande, sjukligt sliten men inte direkt trött.

Efter att jag lämnade Nathalie på flyglpatsen blev dagen små-intressant. Första grejen som hände gäller trafiken här i Edinburgh. Något jag inte skrivit alls om är just trafiken, ni som har varit i London vet att det är ganska hetsigt, i Edinburgh är det lite värre. Det är inte fullt lika mycket trafik, men det som är verkar inte köra efter några direkta trafikregler, utan många verkar köra lite på måfå. Hursomhelst skulle jag gå över en liten gata där bilarna endast kom från höger. Jag gick fram till gatan, stannade för bilen som kom från höger och väntade på att den skulle åka förbi. Istället för att åka förbi stannade bilen till lite, började rycka lite med gasen, tutade på mig och föraren körde ett "rage-fuck you" åt mig. Kvar stod jag vid kanten och kände mig lite ".......va?". Jag vet att jag inte gjorde något fel, jag har körkort sen ca 5 år tillbaka och kan trafikreglerna i UK också, enda drastiska skillnaden är väl att dom kör på fel sida av vägen.

Andra händelsen utspelade sig på Magnus promo-gig på The Kiwi bar. Förutom Magnus och Dag Sørås så var kvällens line-up sjukligt rutten. Det var någon skotte på gitarr som jag inte minns namnet på, en konferansier som var sjukligt överdriven och tråkig samt en annan man som jag inte heller minns namnet på just nu. När Dag var uppe och körde drog han ett skämt om att Mein Kampf var en sjukt bra bok, det här skämtet tog den sistnämnde komikern illa upp av. När han gick upp på scenen så gick Dag, efter det fortsatte han att smutskasta dag i ca 15 minuter innan han slutade, sjukligt oproffsigt. Fast det var inte grejen, det som var "händelsen" var när han pratade om Norges inblandning i andra världskriget (Dag är norsk för er som inte listat ut det). Enligt den här mannen var tydligen Norge på nazisternas sida och stred... När jag och Phil (en i street-teamet) konfronterade honom utanför utbrast han med "ohhh yeah! It was the Finnish!". Jag tror inte att jag behöver säga mer än så för att påvisa hans historiakunskaper...

Efter det gick kvällen rätt lugnt, Magnus gig var fullsatt. Det fortsatte med att jag blev nekad till att komma in på Loft Bar (rätt flott ställe för komiker) och en hemgång, nu sitter jag här.

Funderar på att skriva vidare på min Skottlands-guide om jag känner att jag har nog med inspiration för det. Om inte annat så tänker jag glo lite youtube för att sedan sova.

Sliten som satan

Idag är jag inte pepp för att göra något alls sålänge det inte är att duscha kallt i fosterställning.

Tidigare vinkade jag av Nathalie vid flygplatsen, när jag kom tillbaks till lägenheten igen kändes världen ganska tom. Jag har förmodligen aldrig längtat hem så mycket som jag gör nu, men det är bara att bita ihop och slita ordentligt den sista veckan innan det är dags för hemgång på söndag.

Gårdagen var väldigt trevlig! Efter en heldag med jobb och lite annat bar det av mot Loft Bar som är ett häng för alla komiker, ganska trevlig bar faktiskt. Där satt vi tills klockan var ca 02:30, ungefär då kände vi att det var dags för hemgång och lite sömn då vi skulle upp senast 10:00 idag (vilket vi klarade!).

Nu ska jag ta mig i kragen och släpa mig ut innan jag deppar ihop här hemma.

Deep fried mars bar...

Idag provade vi äntligen en deep fried mars bar. Det betyder att man tar en mars och friterar den. Mycket godare än det låter.

Ja, se själva =)



Ni kan läsa om hela händelsen i detalj här.

Bloggbrist

Upptäckte att jag inte hade bloggat på 4 dagar, beror mest på att vi gör samma saker varje dag, inget nytt att blogga om direkt.

Kan avslöja att jag håller på med en ganska omfattande turistguide som handlar om Skottland (well, duh?). Publicerar den så fort jag är klar!

Lång dag!

Idag har jag varit ute non-stop från 13:00 till ungefär 23:10 då vi kom hem, arbetsdagen blev ungefär 11 timmar lång.

Nu sitter jag nyduschad och väntar på att Nathalie ska bli klar med sitt blogginlägg, efter det blir det lite serier och sen sova, jag kommer förmodigen sova väldigt gott inatt.

Imorgon är vi lediga pga att det mesta är stängt av någon anledning. The Stand kör inga shower alls, så vi ska försöka hinna se alla shower vi inte har hunnit med att se än eftersom Nathalie åker hem nästa vecka.

Morgon

Idag är förmodligen första dagen på länge som jag gått upp innan 10:00 sen jag kom hit. Mesta pga att städtanterna kommer vilken sekund som helst och för en massa oväsen samt att vi var tvugna att slänga ut våra sängkläder och handdukar.

Jag har smått ont i huvudet idag, inte för att jag är bakis (drack bara 4 öl under loppet på ett par timmar igår), utan för att mina öron är totaldöda av att ha varit 30 sekunder på Club Habana. Jag och Nathalie bestämde oss för att gå in där för att kolla läget igår runt 01:30, men musiken var så förbaskat hög så vi var tvugna att gå ut direkt igen. Inte för att jag inte gillar hög musik, men det här var verkligen överdrivet, man kunde inte ens skrika till varann, musiken bestod dessutom enbart av en skallrig bas och resten mellanregister/diskant med ett par totalt sönderspelade högtalare.

Förutom det var vi på CC Blooms en stund, ganska trevlig klubb med lagom hög musik och ganska blandat med folk.

Tidigare på dagen hade vi jobbat som vanligt samt umgåtts lite med FTW-gänget, dom drog vidare runt 00:20 när vi var på Espionage (en pub/klubb med sjukligt många rum och våningar).


Idag blir det jobb och lite utgång ikväll som vanligt!

SHUT UP!

Idag har vi varit på en teater/musikal på Free Fringe. Free Fringe är en del av festivalen där allt är gratis.

Musikalen vi såg hette Maxina Todd och var en remake på Sweeney Todd som ni kanske kan lista ut på namnet. Musiken var helt okej, skådespelarna var okej och handlingen var helt okej, ganska bra för att vara gratis helt enkelt. Men det hela hade varit sjukt mycket bättre om dom kollade åldersgränsen som faktiskt fanns (18+). Under föreställningen satt ett gäng fjortisar, runt 16-17 år, och pratade KONSTANT genom hela jävla showen. Jag menar inte att dom viskade eller så, utan dom pratade så högt så man ibland inte hörde vad skådespelarna sa/sjöng. Det var ett par i publiken som sa åt dom att hålla käften, till och med en av skådespelarna sa åt dom, men ingen brydde sig. Samtidigt sprang ett par av dom in och ut ur lokalen flera gånger, jag provade till och med att försöka fälla en av killarna, men han gick för långt bort. Please, do not breed!

Efter showen gick vi ut på gatan, där stod en av gubbarna som också hade sprungit in och ut ett par gånger, konversationen mellan honom och mig gick ungefär såhär:

*Jag kommer ut ur dörren och han inleder konversationen*

- It was kinda crappy!

- No, I think it was ok, the only thing that sucked was all the people running in and out all the fucking time!

- Yeah, becuse it sucked!

- I think it was good...fucking retard... (jag var rätt bitter kan jag säga...retard-biten sa jag dock när jag gick iväg, så han hörde mig förmodligen inte)

Nog för att jag också kan viska lite till personen jag är med på en föreställning, men aldrig någonsin så illa.

Nu ska jag kolla på film.

Pigg och glad!

Såja, efter 1 dags vila efter den mer eller mindre lyckade kvällen är jag äntligen pigg och glad. Idag ska vi försöka se en show och fixa lite posters med vår underbart fina review-lapp på. Ingen alkohol idag dock...orkar...inte...

Jag bjuder på en bild som visar hur glad jag är!


Vilken kväll...

Jag måste komma på ett sätt att låsa mig ute från allt vad dator heter när jag har druckit, det blev ett skumt blogginlägg och många msn-meddelanden som inte borde ha varit...

Kvällen började fint med att jag och Natta såg Bob Slayer, sjukaste komikern någonsin... Han tog även upp Natta på scenen, jag filmade allt, klippet kan ni se här.

Kvällen fortsatte med alldeles för många öl tills vi drog hem runt 03:50, jag rådäckade bredvid Natta, vaknade upp vid 08:30, la mig i min egen säng, vaknade vid 12:00 och hade årets värsta (och förmodligen mitt livs värsta) baksmälla som fortfarande sitter i.

Jag hoppas verkligen att vi slipper ge oss ut för att köra flyers idag... =(

Kul kväll!!

Ikväll hade vi skoj, vi söp som faen!

inlägget är skrivet med minst 1 promille i blodet, så jag skyller på det!

Vi hörs!

Barnporr igen

För att påvisa det sjuka i barnporrdebatten ritade Nathalie en jättefin bild och la upp i ett inlägg som ni kan hitta här. Jag diggar den hårt, fast ni kommer ju bli pedofiler och brottslingar om ni tittar på den ;)

Ursprungsinlägget jag skrev om det hela kan ni hitta här.

Nyktert imorgon kanske...

Sen vi kom hit har jag inte varit helt nykter en enda dag. Jag funderar på att ta ett par nyktra dagar, men hur lätt är det när en pint Guiness som i Sverige kostar 62 kr går på ca 35-39 kr här nere? Precis, inte helt lätt, speciellt inte när dom har "Guiness extra cold" on tap.

Igår hade vi en rätt dryg dag, vi promenerade runt på stan hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Vi sprang runt och kikade i en hög affärer och dyl. Vi hittade bland annat en väldigt fin tatueringsstudio som låg på bottenvåningen av en skum affär som sålde allt från tröjor/rökelser/tygmärken/vattenpipor/bongar osv osv. Det gav inget seriöst intryck när man upptäckte att dom även tatuerade där, sen blev det inte direkt bättre när vi såg deras "art".

Här är en av porträtten som en av tatuerarna hade gjort, failblog någon?


Jag skulle ta livet av mig om någon tryckte in det där i huden på mig...

Förutom det så får man säkert HIV av att tatuera sig där.

En annan sak jag verkligen älskar med Skottland är att i stort sett alla pubar och klubbar är belägna i gamla hallar/salar, så de flesta har stora och fina stenvalv =D Hur fint som helst! Jag ska försöka fota lite på någon av ställena. En annan grej är att staden är fullproppad av gamla kyrkbyggnader som inte används för kyrkliga ändamål. Det märks rätt tydligt när dom har lyckats smälla in en nattklubb som heter "Sin" i en gammal kyrka... ^^

Nu ska vi fortsätta kvällen med att slappa.

Barnporr?

Idag läste jag denna artikel på SVT. Som ni kan se handlar det om en seriesamlare som har dömts för barnpornografibrott.

Killen det handlar om är en av Sveriges största seriesamlare av s.k japansk manga, han är även en av de bästa översättarna från japanska - svenska i Sverige. På grund av att en av tidningarna visade halvnakna bilder på en person som skulle ha kunnat vara under 18.

Innan jag skriver vidare om detta så ska jag bara förtydliga att jag _INTE_ stödjer barnporr på något sätt och att jag tycker att det är sjukligt vidrigt med barnpornografi.

Hur som helst var motivationen att "hon hade för små bröst". Ursäkta, men va?

Här märker vi verkligen vart idealet ligger och vilka som "bestämmer" vart idealet ska ligga. Har en tjej för små bröst så är det tydligen barnporr numera. Då kan vi lika gärna passa på att döma halva Sveriges idrottsstjärnor som är kvinnor av den enkla anledningen att dom har för små bröst. I domen framkom det även att det skulle ha förekommit en sexakt, men med tanke på hur åklagarmyndigheten klassificerade barnporr i det här fallet så tror jag inte att det var speciellt farligt då den dömda killen sa att det var en del av ett skämt i serien.

Jag tycker att det är väldigt mycket över gränsen när man börjar döma seriesamlare till barnpornografibrott av den enkla anledningen att det är tecknade serier. Eftersom den största anledningen till domen var ett det förekom barn som "hade för små bröst" kan vi lika gärna börja döma alla som råkar titta på ett barn som springer omkring och leker på stranden en varm sommardag, för det är ju en väldigt ovanlig händelse.

Det här är verkligen ett ytterligare fall av när lagar och regler går lite väl långt från det dom är till för, barnpornografilagen är "till för att skydda barnen" som en del säger, i artikeln står det "handlar mer om sexualmoralen än att skydda barnen". Så en del tycker tydligen att det är viktigare att bestämma vad andra människor ska tycka istället för att skydda barnen som faktiskt är det som lagen går ut på, INTE att reagera och börja härja om en mangaserie.

Vad tycker ni?

Holyrood park!

Idag skulle vi köra lite flyers på en karneval, istället för att jobba blev det lite fotande och omkringgående helt enkelt för att det var 99% barnfamiljer. Inget man ger kondomer till direkt...

Nu har vi lite tidspress, så jag tänker inte slänga upp en massa bilder, för det har Nathalie redan gjort, kolla gärna in dom här =)

Nu ska vi ner på stan!

Downsides!

Jag stortrivs verkligen i Skottland, men det är ett par saker jag stör mig enormt på...

1. Ambulanserna: Folk i Skottland gör sig illa konstant verkar det som eftersom det alltid är en massa ambulanser ute, det är dock inte det dåliga. Det dåliga här är att sirenerna låter så jäkla högt att det skär i öronen. Jag har tinitus sedan tidigare och det blir inte bättre av det här direkt..

2. Vattenkranarna: Alltså, vad är det med grejen att ha en kran för varmt och en för kallt? Visserligen är det så i hela UK, men det är sjukligt störande!

3. Duschen: Vår dusch är ganska fail, inte nog med att den är skitliten så är duschmunstycket helt felvridet. Så man måste stå inträngt i ena hörnet för att få vatten på sig.


Anyways, Magnus shower har varit slutsålda sen i torsdags så det känns skitbra! Vi verkar göra ett ganska bra jobb =) Nu ska jag och Nathalie se film och sen sova. För övrigt blev north bridge totalt avstängd idag pga att en tjej hoppade från bron. Nog för att man kan må ruttet dåligt, men måste man då hoppa från ett ställe så att ALL trafik blir totalt stillastående i flera timmar? Ska man verkligen ta livet av sig så kan man lika gärna göra det på ett ställe där det inte påverkar andra, ganska själviskt att göra så.

Tidningar och språk

Vafan är det med tidningar att inte kunna stava? Jag satt och läste lite ur Aftonbladet idag och hittade ungefär 3-4 felstavningar i en och samma artikel. Har dom inga korrekturläsare nuförtiden? Om dom har, sov samtliga på svensklektionerna? Och vad i helvete är det med alla jävla bindestreck överallt? Nog för att det kan ha med journalistik att göra, men det ser helt retarded ut.

Det här börjar tydligen smitta av sig till en hel del andra tidningar i landet, varenda blaska på internet har sjukt många stavfel och typos överallt (ett "typo" är när någon slinter på tangentbordet). Den allmänna nivån på språket blir tydligen bara sämre och sämre, tidningar framförallt måste ha en bra nivå på sitt språk eftersom många ungdomar läser tidningen på internet idag. Jag tycker att folk idag stavar helt åt helvete och särskriver alldeles för mycket redan nu, så det blir inte direkt bättre av att en efterbliven tidningsredaktion hjälper till.

*suck*....

Bildinlägg!

Sådär ja, nu har jag äntligen arsat mig att hämta kabeln som ligger 1 meter bredivd mig så jag kan slänga in bilderna på datorn (ja, jag är lat).


Guw Fawkes i kilt, kan det bli mer epic än så?



Nathalie kom på ett lite annorlunda sätt att marknadsföra på, så vi tillverkade en väst av flyers...

Hm, jag glömde bort att resten av alla bilder låg på kameran, lägger upp dom en annan dag ;)

Uhhh...

Var på en kick-off fest på The Stand igår. Det var tydligen ganska exklusivt eftersom vi lyckades få tag på ett par biljetter som egentligen skulle till ett par andra.

Det var sjukligt mycket folk, gratis bar och massor med stand-up. Jag såg bland annat den bästa showen med Magnus som jag någonsin sett, och den var bara på 3 minuter. Det märktes verkligen att han trivdes bäst med krog-showerna.

Sen var det gratis bar som sagt, utöver det slutade kvällen ganska fint med stukade fötter, onda huvudet, onda ryggar, en jävla massa pepsi max på fel ställen och en brandsläckare.

Vi ska snart ner på stan och promota igen, bloggar lite senare!

Edit: Brandsläckaren var visst idag förresten....

Edinburgh part 5

Dagen har knappt börjat, så jag vet inte exakt vad som händer idag, men jag har väl mina aningar...

Magnus kör sin första show på The Stand idag, så kommer köra skithårt på att dela ut flyers och kondomer till folk så att dom verkligen kommer (till showen that is).

Nu ska jag och Nathalie vika kondomer igen, sen blir det till att dela ut såna för fulla muggar.

Jag kommer förmodligen skriva ett mer omfattande inlägg ikväll.

Teamet

Jag upptäckte att jag har nämnt en massa namn utan att förklara vilka de är:

Mick: Magnus manager som tar hand om allt utanför Sverige, väldigt social och kompetent kille.

Phil: En ståuppare som är Micks partner. Ganska blyg, eller som Mick sa, "He is a comedy character himself!".

Helena: Magnus sambo och Sverige-manager. Hon bokar allt från föreställningar till tågbiljetter, det är en tjej med sjukt bra kontroll på det mesta.

Lina: Magnus dotter på 5 år, söt som bara den! Väldigt duktig på att fälla iskalla kommentarer, t.ex. "Pappa, jag gillar faktiskt andra än dig också!"

Niklas: Killen som vi arbetar med, mycket driven och engagerad!

Nathalie: Ni som läst bloggen tidigare borde veta vem det är ;)

Middagen!

Jag glömde helt nämna middagen jag var på i tisdags kväll.

Magnus den jäveln skickade ett sms där det stod "klä upp er!". Ungefär där fick vi lite panik eftersom ingen av oss hade tagit med oss finare kläder. Men när man tänkte efter lite så kom man på det faktum att Magnus ALDRIG har på sig annat än jeans och t-shirt, så lite skeptisk blev man. När det kom upp under middagen så började han asgarva åt oss och Helena sa något i stil med "Fan va elak du är!". Sadist...

Middagen var hur som helst supertrevlig! Vi var på Hawk and Hunter i något av deras specialrum för 8 pers. Den restaurangen hade tydligen klassats som den 8nde av de 50 häftigaste restaurangen att äta på. Trots det var det relativt billig mat.

Till förrätt käkade jag någon form av getost med sallad och rödkol. Varmrätten var en lammstek med ostsås som förmodligen var den godaste såsen jag smakat...ever! Efterrätten var en bärkaka av något slag. Sjukligt god mat!



Edinburgh part 4

Hello friends!

Den här dagen började med att Nathalie mådde piss och valde att stanna hemma. Jag och Niklas drog ut på stan och delade ut kondomflyers. Medans vi var hemma lyckades Nathalie med konststycket att tillverka 710 nya kondomflyers (!!!).

Under de tre dagarna jag varit här har jag förmodligen promenerat mer än vad jag gjort under hela året, mycket bra för kondisen :D

Nu sitter vi med varsin öl i handen och nördar vid varsin laptop, vi ser det som en belöning för dagens fina arbete!


Also: Jag vet att jag har varit sämst på att lägga upp bilder, men det kommer det med =)

Lard...

Lard....lard....lard....lard....lard....

Sexigt va? Jo, i UK använder dom inte vanligt stekmargarin, dom använder nåt som heter "lard". Det är någon form av rent fett med en massa restprodukter. Det är ungefär lika sexigt som det låter...lard...

Edinburgh part 3

Hej å hå!

Nu har vi precis kommit hem efter en halvlång dag på stan. Vi har satt upp i stort sett alla affischer vi hade och delat ut en del flyers. Imorgon ska vi dra upp resten av affischerna och börja dela ut flyers på allvar.

Ikväll ska vi tydligen på nån "flott" restaurang. Magnus skickade ett sms där han sa "klä upp er :)", ungefär där fick vi lite panik. Ingen av oss hade väntat sig att gå på nån restaurang så ingen tog heller med sig några finare kläder. Som tur var sa Helena att det var lugnt och sa även att "Magnus komprimissar aldrig bort sina jeans och t-shirt", då kände vi oss lite lugnare =)

Nu sitter jag och snackar om hårvårdsprodukter och dyl med Nathalie, hon hade tydligen brist på tjejsnack :) Men som den fina killen jag är ställer jag upp på allt!


That's right, bitch! :P

Edinburgh part 2

Hello!

Det blev ingen spöktur för oss, vi struntade i den efter att Helena hörde av sig och ville ha oss i deras lägenhet istället. Det var en impulsplanerad träff för alla som skulle jobba för Magnus. Det var jag, Nathalie, Magnus, Helena, Lina (Magnus dotter), Niclas, Mick och Phil. Väldigt trevligt folk det där.

Efter det drog vi tillbaks till vårt rum där vi socialiserade lite med Niclas som kom igår kväll. Vi fick även lite promotion-material i form av kondomer och t-shirts.



Fin va?

Vi fick ganska många färdigklistrade kondomer, sen ska vi göra ett par själva också. Vi funderar dock på att häfta fast de flesta eftersom klistret släpper väldigt lätt, vi prioriterar säkerheten på våra kondomer!

Nästa uppdatering kommer antagligen lite senare idag!

Edinburgh part 1

Hej där!

Nu har vi varit i stan i cirka 24 timmar och vi trivs jättebra! Vi kom fram till Edinburghs flygplats cirka 17:00 (hela 20 minuter FÖRE planet egentligen skulle ha kommit fram).

Efter lite yrande på flygplatsen blev vi upphämtade av en kille som heter Mick, väldigt trevlig kille. Efter det körde han oss till stället där vi skulle bo. Stället var inte riktigt som vi hade tänkt oss, istället för en komplett lägenhet var det en studentkorridor med gemensamt kök och toalett. Men det var ändå jättebra med tanke på att en del tjejer (läs: Nathalie) är asbra på att breda ut sina grejer ÖVERALLT.

Igår hann vi käka på KFC för första gången någonsin, handla på Lidl (som för det andra är sjukt billigt här) och sett 1 film.

Idag vaknade vi cirka 08:30, sen drog vi ut vid 09:30. Det tråkiga då var att det mesta var stängt. Men vi fick en väldigt lång och dryg promenad runt centrum. Påvägen fotade vi en del, gick upp i ett stort jäkla momument som var tillägnat Sir Walter Scott. Det hade typ 280 trappsteg och spiraltrappan var nog det trängsta jag har gått i någonsin. Vid den absolut sista biten var man tvungen att pressa sig fram för att komma någonstans, hur jäkla smala var folk förr i tiden egentligen?


Picturetime!


Tjusig bild på mitt rum


Vårt kök, nyrenoverat och fint! =)


KFC-time! Vi tog en meny för 4 pers (Vi hade inte ätit på hela dagen, så vi var ganska hungriga och griniga)


Staden är sjukt färgglad, varje butik har en egen skrikande nyans...


En halvtaskigt tagen bild på monumentet, ca 63 meter högt


Utsikten över staden är sanslöst vacker


Ladyboys of Bankok...tydligen en musikal eller något, vi trodde att det var någon obskyr porrfilm till en början, men reklamen finns verkligen överallt. Visar väl lite vad Edinburgh-borna gillar.... :P

Det finns fler bilder på resan i Nathalies blogg.


Här tänkte jag avrunda inlägget, vi ska snart på någon form av spöktur i katakomberna. Lite info om det finns här. Själva jobbet vi ska göra börjar inte förre den 4, 5 eller 6 augusti, det är lite oklar information hit och dit tydligen. Men det återstår att se!

Det kommer förmodligen ett inlägg till senare =)

Flygplatsen!

Det känns lagom stabilt att väskan vägde _exakt_ 15.0 kg ^^ (maxvikten är 15 kg). Ska bli intressant att se hur jag tar mig hem igen...

Nu sitter vi hur som helst på flygplatsen i Nyköping och väntar på att vår gate ska öppna, den öppnar väl om 40-45 min någonting. Direkt när vi kommer fram till Edinburgh skulle vi bli upphämtade av någon snubbe som skulle jobba med oss, han kommer köra oss till lägenheten där vi ska bo. När vi väl är där kommer prio 1 vara att fixa upp en stabil internetuppkoppling så man kan blogga igen ;) Efter det ska vi väl ner på stan.

Also: VEM FAN TAR MED SIG SKRIKANDE UNGJÄVLAR PÅ EN FLYGPLATS?! Eller ja, visst kan man ta med sig ungjäveln om man måste, men se förfan till att få tyst på den. Jag och Nathalie har suttit och lyssnat på en ungjävel som har skrikit som fan i ungefär 20 minuter, och då menar jag verkligen att den har _skrikit_. Det verkade som att den kämpade för att vråla så mycket det gick så det verkligen skar sig i öronen på alla andra...

Edit: klockan är nu 14:47, ungen har äntligen slutat skrika!



Vi är snygga.

Nu är det dags...

Efter en natt med ganska lite sömn pga en stoppkloss i sängen är jag ändå rätt pigg och väldigt pepp!

Om ca 7 timmar kommer jag befinna mig i Skottland, förhoppningsvis är vi även framme där vi ska bo. Jag kommer försöka blogga så mycket som möjligt och slänga upp lite bilder på allt som händer =)

RSS 2.0