Edinburgh part 1

Hej där!

Nu har vi varit i stan i cirka 24 timmar och vi trivs jättebra! Vi kom fram till Edinburghs flygplats cirka 17:00 (hela 20 minuter FÖRE planet egentligen skulle ha kommit fram).

Efter lite yrande på flygplatsen blev vi upphämtade av en kille som heter Mick, väldigt trevlig kille. Efter det körde han oss till stället där vi skulle bo. Stället var inte riktigt som vi hade tänkt oss, istället för en komplett lägenhet var det en studentkorridor med gemensamt kök och toalett. Men det var ändå jättebra med tanke på att en del tjejer (läs: Nathalie) är asbra på att breda ut sina grejer ÖVERALLT.

Igår hann vi käka på KFC för första gången någonsin, handla på Lidl (som för det andra är sjukt billigt här) och sett 1 film.

Idag vaknade vi cirka 08:30, sen drog vi ut vid 09:30. Det tråkiga då var att det mesta var stängt. Men vi fick en väldigt lång och dryg promenad runt centrum. Påvägen fotade vi en del, gick upp i ett stort jäkla momument som var tillägnat Sir Walter Scott. Det hade typ 280 trappsteg och spiraltrappan var nog det trängsta jag har gått i någonsin. Vid den absolut sista biten var man tvungen att pressa sig fram för att komma någonstans, hur jäkla smala var folk förr i tiden egentligen?


Picturetime!


Tjusig bild på mitt rum


Vårt kök, nyrenoverat och fint! =)


KFC-time! Vi tog en meny för 4 pers (Vi hade inte ätit på hela dagen, så vi var ganska hungriga och griniga)


Staden är sjukt färgglad, varje butik har en egen skrikande nyans...


En halvtaskigt tagen bild på monumentet, ca 63 meter högt


Utsikten över staden är sanslöst vacker


Ladyboys of Bankok...tydligen en musikal eller något, vi trodde att det var någon obskyr porrfilm till en början, men reklamen finns verkligen överallt. Visar väl lite vad Edinburgh-borna gillar.... :P

Det finns fler bilder på resan i Nathalies blogg.


Här tänkte jag avrunda inlägget, vi ska snart på någon form av spöktur i katakomberna. Lite info om det finns här. Själva jobbet vi ska göra börjar inte förre den 4, 5 eller 6 augusti, det är lite oklar information hit och dit tydligen. Men det återstår att se!

Det kommer förmodligen ett inlägg till senare =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0