Folk...

Jag har länge hållt med om uttrycket "folk är idioter", ibland träffar jag folk jag verkligen tycker är smarta och fina, men alltid är det någon som kommer och drar ner mina falska förhoppningar i skiten.

På mitt inlägg om "I-landsproblem" (som även är postat under I-landsproblem) fick jag följande kommentar:

"Postat av: Trulle

Jag förstår inte, vad jobbar du med, som gnäller på åtminstone 2 olika yrkeskategorier du inte verkar veta något om? Lev lite vetja, skaffa lite erfarenhet, utbildning, sommarjobb eller vad som.

Dricks är helt frivilligt, det är ingen som tycker någonting om du inte lämnar dricks. Jisses, samtidigt svälter det människor i världen. Väx upp."

 

För det första: Vad har det jag sa med vad jag jobbar med att göra? Att bussen inte ska komma sent och att chauffören inte ska prata med random passagerare när bussen är sen kan ju för i helvete en jävla femåring räkna ut. Also, du vet inte ett smack om vad jag har för utbildning och erfarenheter, men om jag utgår från ditt ytterst smarta utlåtande så misstänker jag att jag ligger en bit före dig.

 

För det andra: Jag kan räkna upp minst tre servitriser som blivit griniga och gett mig skumma blickar när jag inte har dricksat dem, många verkar tydligen tro att det är en självklarhet att få dricks. Men tyvärr, inte i Sverige.

 

Det jag störde mig mest på var det sista han skrev om att folk svälter i världen. DET ÄR DÄRFÖR JAG KALLAR DET I-LANDSPROBLEM, FÖR ATT DET ÄR TYPISKA PROBLEM FÖR I-LÄNDER SOM INTE SKA BLANDAS IHOP MED PROBLEM SOM KRIG, SVÄLT OCH FATTIGDOM.

HOW ARE YOU NOT GETTING THIS?!

Bara för det kom jag att tänka på ett inlägg jag skrev i min gamla blogg, det kan ni läsa här.

 

Samma person postade även en kommentar på mitt inlägg om saker jag vill ha.

 

"Postat av: Trulle

Gasmask? Det där är väl ändå en skyddsmask?"

 

Svar på det där: Ja, det kallas även för "skyddsmask", men andra masker såsom paintballmasken här nedan kan också kallas för "skyddsmask". En mask som skyddar helt enkelt. Att säga "gasmask" är bara ett sätt att visa att man menar en mask som används för att skydda sig mot giftiga gaser.

 

Detta är en gasmask (det ser man på det aktiva kolfiltret i änden, läs mer i länken)

 

Detta är en s.k "skyddsmask" som används i paintballmatcher

 

Ganska onödigt att ifrågasätta, men en del måste tydligen...

 


Dagens "Buzzword"

Idag utnämner jag dagens buzzword till "Baconros", vad det är får ni lista ut själva.

Vänner

Något som jag har märkt hos människor är deras sätt att skaffa vänner; eller rättare sagt vad de väljer att ha för sorts vänner.

Första alternativet är typen som har jättemånga vänner men inte riktigt har någon som är riktigt nära. Det är personen som alltid har någon att umgås med, men den har oftast ingen person som den litar på till 100%.

Det andra alternativet är personen som inte har jättemycket vänner runt sig, men har en grupp av 2-3 personer som verkligen står en jättenära, personer som finns där i vått och torrt.

Jag kan lätt säga att jag är alternativ två, jag har en hel del bekanta och så, men jag har bara en grupp på 2-4 personer som verkligen känner mig ordentligt.

I dagsläget finns det 4 personer jag inte kan tänka mig att leva utan, jag nämner inga namn, men jag tror att dom kommer känna igen sig själva när dom läser detta.

Person 1

Den här personen har jag känt i större delen av mitt liv (16 år i år), han är min allra bästa vän. Vi träffades när vi började ettan och har varit vänner sen dess. Vi känner varandra såpass bra att vi knappt behöver prata med varann för att veta exakt vad vi menar, vi är lite som ett gift par. Han är en person jag aldrig kommer förlora kontakten med, han är alldeles för viktig för mig.

Han är också som ett levande uppslagsverk, jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte hade varit lika allmänbildad eller kunnat lika mycket random saker som jag gör nu utan honom.

Person 2

Den här personen träffade jag när jag började gymnasiet. Hon är en extremt viktig del av mitt liv och känner mig nästan utan och innan...lite för bra ibland. Hon vet precis när jag har gjort något dumt, när jag gör något dumt och ibland innan jag gör något dumt. Hon har fått mig att undvika många dumheter, hon har även varit där och tröstat mig utan att skälla på mig när jag väl har gjort något riktigt korkat.

Förutom det har jag alltid roligt med henne, vi har gjort massor med saker under den tiden vi har känt varandra. En av de sakerna som jag aldrig någonsin kommer glömma var resan till Grönland vi gjorde tillsammans med lite klasskompisar.

Det är en person jag som jag inte vill leva mitt liv utan.

Person 3

Den här personen kom in i mitt liv sjukt snabbt...eller sjukt långsamt beroende på hur man ser det. Vi träffades på internet för ca 4 år sedan, vi har pratat till och från sedan dess. För cirka 1 år sedan blev jag som ett bollplank åt henne när hon behövde någon att prata av sig med utan att bli dömd för saker hon hade gjort och inte gjort. I april bestämde vi oss för att ses, lite impulsivt sådär. Nu är det juni och vi har blivit sjukligt bra vänner, jag är asglad att jag har henne i mitt liv, men samtidigt lite bitter att vi inte träffades tidigare. När vi sågs för första gången var det som att vi hade känt varandra hur lång tid som helst, det kändes verkligen naturligt att träffa henne.

Det spelar nästan ingen roll vilket humör man är på, hon kan alltid få mig att le.

Person 4

Man säger att alla konversationer börjar med något man har gemensamt på något sätt, det kan vara intressen/jobb eller dylikt. Konversationen med denna person började inofficiellt om hemmaroutrar, men den brukar jag inte räkna som vår första konversation (helt enkelt för att den senare är mycket roligare =D ).

Det var kvällen när vi hade studiebesök av ett gäng grönlänningar, jag umgicks med "Person 2". Han kom fram och satte sig bredvid mig och frågade "du...är ni två tillsammans eller?". Det var en fråga jag var rätt trött på vid det laget, så jag suckade lite uppgivet och sa "...nej, vi är inte tillsammans, varsågod...". Sagt och gjort, dom är tillsammans nu och har varit det i 5 år.

Hur som helst har han varit en mycket stor del av mitt liv med våra nördiga konversationer, diskreta diskussioner bakom person 2's rygg om vilken skådespelerska vi helst vill sätta på (oh no, he didn't!) osv osv. Han är extremt bra att ha när jag vill prata om personliga saker som man helt enkelt inte kan prata med en tjej om.


Där har ni fyra personer jag verkligen inte klarar mig utan, det finns givetvis fler personer i mitt liv som betyder väldigt mycket för mig, men ni vet också vilka ni är, ni är inte glömda ;)


Nu ska jag gå och göra något med person 3, blir nog någon film eller serie skulle jag tro...

Effektivt!

Imorse vaknade jag av att Belle (nattas hund) hade fått tag på soppåsen med våra gamla pizzakartonger, resultatet av det kan ni nog se i hennes blogg senare idag eller imorn (förmodligen imorgon eftersom vi ska in i dimman snart)

Efter det har vi vaknat igen, duschat och städat i stort sett hela lägenheten för festfolket som borde komma om någon timma eller så. Nu ska vi laga lite mat och börja kröka =)

Får väl se om jag bloggar mer idag eller om jag låter

Martin och Nathalie önskar er en bra midsommar! =D



Torsdag

Idag ska jag, Natta och två vänner till Natta upp på norra berget....wait....det blev tydligen bara 1 vän till Natta eftersom den andra just ringde och lämnade återbud, den failaren!

Efter det ska vi antagligen till systembolaget och handla godis till morgondagen, det ska bli legendary!

Jag vet inte riktigt när jag kommer hem nästa vecka, antaglien någon gång från måndag-onsdag. Jag misstänker att Västerås kommer implodera om dom inte får tillbaks mig snart.



Also: Här är dagens look (japp, det är jättefjortis, jag vet!)


Grillmeister!

Jag och Nathalie har precis smällt i oss en fet och god flintastek som jag med mina fenomenala skills grillade (bilder på allt finns i Nattas blogg).

Förra gången jag var grillmeister (dvs första gången jag var här) gick det ju bara "sådär" bra, bricketterna sög och tändvätskan brann upp. Denna gången använde vi oss av en engångsgrill som funkade skitbra, köttet blev gott och potatissalladen höll måttet.

Snart ska vi äta lite glass och kladdkaka till efterrätt, imorgon blir det antagligen bolaget och en prommis i det fina vädret =)



Bjuder på en bild på das grillmeister! Ich bin schön!

Random stuff jag vill ha

Jag satt nyss och förklarade för Natta att jag ville ha en tysk gasmask från andra världskriget, helt enkelt för att dom är sjukt coola.



Det finns massor med nya och lite äldre saker jag bara vill ha för att det är coolt, men bara för det har jag inga bra exempel nu...

Har ni några spontansaker ni bara vill ha för att? Kommentera isåfall =D

Måndag!

Idag har det inte hänt sådär asmycket. Jag följde med Nathalie och fixade pass tillsammans med hennes syster och pappa. Efter det bar det av mot hennes föräldrar där vi satt och slackade tills hon skulle till vårdcentralen för att få ny medicin utskriven samt kolla upp insektebetten hon hade fått på ryggen.

När vi kom hem igen käkade vi gräddstuvad pytt och jordgubbar till efterrätt, kan säga att jag fortfarande är sjukligt mätt efter middagen (vi käkade för ganska många timmar sedan).

Jag är förresten extremt stolt över Nathalie då hon inkasserade 100 nördpoäng idag. Hon har nämnligen kollat igenom hela Firefly samt sett "Serenity" som är en film som utspelar sig efter serien.

*DING* Achievement unlocked: Make Nathalie watch and love Firefly


Tolkningar och sånt...

Jag lyssnar extremt mycket på musik om dagarna. När jag är ute och går för mig själv använder jag Iphonen och Spotify, ett fenomen jag har upptäckte med mig själv är att jag börjar tolka en del musik helt åt helvete.

Eskilstunabandet Pain Of Salvation har en låt som heter "Handful of nothing", rätt bra låt. I början av låten är det väldigt isolerat trumljud så att de låter lite metallindustri om dom. När jag lyssnade på den fick jag upp bilder i huvudet av 20 grova industriarbetare som dansar synkroniserat på rad. Alla ser exakt likadana ut och har vita hjälmar, är runt 60 år, grått hår och stora gråa Village People mustascher. Det här är givetvis inte den enda sjuka bilden jag kan få av en del musik, resten får jag ta en annan dag.

Men...äsch, fuck this shit. Nu ska jag dricka Pepsi Max och kolla på Firefly.

Lördag

Förutom Himlabadet imorse bestämde jag mig för att dra med mig Isabelle på bio =) Det blev filmen "Killers" som man fick en väldigt stark "meh..." känsla av, jag ger den endast 4 åttaarmade ljusstakar i betyg.

Jag hade lovat Brudn att höra av mig innan jag gick hem, men det glömde jag såklart.... Så när vi väl var framme vid fel hus (som jag trodde var rätt hus) var hon en bit bort med Diva och Belle. Under tiden vi väntade hittade vi en lekpark med gungor, motorcyklar och lite annat jox. Isabelle hade sin kamera med sig, resultatet blev ungefär såhär...

OBS!! Vi hade tråkigt!


Jag fick till någon form av ledar-stance på rutchkanan


My sweet ride!


Det blev även lite åka av

This will never happen again....

Bilder på Isabelles version finns här



Glömde säga att vi hade nördparty här igår också, här kommer en bild på det:


Observera variationen: EEEPC med Eeebuntu, en MacBook Med OSX och en windowsdator med windows 7, epic!

Här kommer en sista bild på psychoduons biobesök


Söta va? =D


Himlabadet

Kom hem från Himlabadet för cirka 1 timma sedan. Det var väldigt roligt! Smått blåslagen från alla vattenkanorna, men det var värt det iallafall! "Turbo"-ride var nog den som var minst bra, den gick fort som fan och man slog i överallt (därav mina blåmärken). Magic hole var klart roligast, jag och Isabelle åkte den ett antal gånger :)

Efter badet dumpade jag av henne vid universitetet, nu sitter jag bredvid Brudn och slappar, ska nog kolla på Big Brother UK snart.

Umgås inte med fel folk...

Ikväll har jag umgåtts med Isabelle och Brudn, ätit paj och kollat på film. Vi såg Franklyn som var en...väldigt konstig film.

Förutom det tyckte dom att det var jätteroligt att pilla med mitt hår och bråka med mig, det slutade såhär...

hår

Lite bittert att bli petad på...

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se


Lade in min blogg på bloggtoppen idag. Proof lies here!

Dagens "Buzzword"

"Pannkaksluder" - En person som erbjuder sexuella tjänster mot pannkakor

Don't panic!

Att inte få panik är något jag ofta förespråkar, men idag tänker jag skita i det.

Strax före 13:00 idag dog hela Västerås i ett strömavbrott, det betyder att min dator hemma också försvann. Vanligtvis brukar den starta upp igen när den får ström eftersom man inte stänger av den med main-powerknappen, fast denna gången verkade den inte starta upp igen. Jag är halvt beroende av att min dator är igång så jag kan nå den hela tiden via RDP, men nu svarar den inte alls. Har försökt få tag på Ufflo ett tag så han kan dra igång den åt mig, men han verkar inte vara hemma (Ufflo är min granne som har en av mina reservnycklar).

Blah...får se om den kommer igång igen.

Tentaresultat

Jag sitter spänt och väntar på att mina resultat från tentorna ska trilla in på mailen, om jag inte har klarat någon av dom så kommer jag trycka ner kuken i närmsta hushållsassistent och springa ut och vifta med den på stan i protest...

Nu ska jag iväg en stund, imorgon kommer Isabelle. På lördag blir det Himlabadet.

Alltså....vad i helvete?

Ni som läste min förra blogg precis i starten vet att jag klagade en hel del på idioter och i-landsproblem. I detta inlägg ska jag klaga lite på ett par saker som har stört mig den senaste tiden.






Sena bussar

Vi alla har ju varit med om att en buss kan vara ett par minuter sen, inget nytt över havet där inte. Men när bussen faktiskt är 2-3 minuter sen och busschauffören bestämmer sig för att småprata med en av passagerarna som gick på sist är bara retarded på en helt ny nivå. Är man sen så ska man slänga in folket från busshållplatsen, stänga dörrarna, blinka vänster från hållplatsen och trycka ner den förbannade jävla pedalen så man kommer iväg. Man ska _INTE_ snacka en jävla massa skit med random passagerare som man råkar känna eftersom folket på bussen kan ha saker att vara i tid till....fucking retards....


Musik på bussar

I många bussar finns en radio installerad som spelar musik från random radiostation, inget fel med det. Men när det sitter folk med sina mobiler och kör relativt hög musik samtidigt blir det bara tortyr. Idag när Natta och jag skulle ner mot stan med en försenad buss satt en tjej med sin mobil och spelade nån form av arabmusik på ganska hög volym (inget rasistiskt med det här, men musiken suger verkligen). Efter ungefär 10 minuters tortyr vände jag mig mot henne och bad henne stänga av skiten varav hon svarar med en väldigt bitchig röst; "men vadå, får man inte ha musik på bussen eller?!". Svaret hon fick av mig var ett ganska irriterat "jo, det får man säkerligen, men det är jävligt irriterande...". Då stängde hon av och började babbla väldigt bittert på sitt språk med en kille som satt framför henne.

- "Får man inte ha musik på bussen eller?!"
- "Får jag trycka in ansiktet på dig eller?!"

....fucking retards....

Bussfail

När vi kommit halvvägs till stan hade en person plingat för att hon skulle gå av (well, duh?). Vid detta tillfälle hade chauffören fattat att hon var sen och att hon hade snackat bort en jävla massa tid med en random passagerare, så hon gasade på som in i helvete och missade det faktum att det var buss hon körde...som hade passagerare i sig...som kanske vill av...på busshållplatserna...när dom plingar....see where i'm going with this? Det är inte första gången jag hör folk skrika "kan du stanna eller?!" på en buss i Sundsvall följt av en kraftig inbromsning som får spårvagnskörningen i Göteborg att verka lugn och sansad.

...fucking retards...

Servitriser/servitörer som får dricks

Det här har absolut inget med föregående rubriker att göra, men det stör mig likförbannat.

En servitris/servitör är en person som jobbar inom restaurangbranchen och serverar mat till kunderna. Servitrisen/servitören är anställd på restaurangen och har därmed en lön som vilken arbetare som helst. Jag kommer in som kund och beställer mat. Servitrisen (nu orkar jag inte ta med "servitör" längre och nej, jag är inte mansgris för det, jag är bara jävligt lat) serverar mig maten jag beställt och tar sedan betalt för maten i vanlig ordning. Det jag har beskrivit är servitrisens arbetsuppgifter som hon får lön för. Av någon anledning förväntar sig servitrisen att jag ska lämna lite extrapengar till henne för att hon har serverat mig när jag har varit där, då undrar jag bara; varför i helvete då?

Hon är anställd, hon har en lön, hon har arbetsuppgifter som ska följas. Varför ska hon då ha extrapengar av mig för att hon sköter sitt arbete? Jag har arbetat som truckförare på diverse industrier/lager, när jag har gjort klart en uppgift (t.ex. lasta om en lastbil eller köra runt lite pallar) så får inte jag något extra för det, jag har fortfarande samma lön som jag skulle ha även om jag bara satt och rullade tummarna i fikarummet. Jämnställdhet my ass...

Min poäng här är iallafall att servitriser/servitörer (ja, ni fick en till!) har exakt samma grundläggande villkor för lön osv som vilken annan arbetare som helst.

...fucking ret....nä, jag orkar inte längre, it's way too obvious...


Sådär ja, nu fick jag ur mig lite aggressioner, nu känner jag mig mer som....

glad

Istället för...

sur

Nu ska jag äta ostbågar

Morgon

Igår kom vi inte i säng förren 04:00 trots att vi intalade oss att vi skulle lägga oss senast 01:00 ungefär (jag vet, dröm på..). Mot alla odds i hela världen lyckades jag komma upp ganksa långt för slöröven som låg bredvid mig och inte orkade stänga av väckarklockan.

Jag känner mig bra idag =)

Kent

Lyssnade på nya Kent-singeln idag. Det var två låtar från skivan som kommer i Juni. Visst, dom var inte jättedåliga, men inte kent-bra heller, fast det kan ju bero på att det inte lät som Kent för fem öre.

Usch nej, nu ska vi dra iväg och köpa PIZZA =D

Stalkers...

Under min tid i Norrland har jag fått två stalkers som är efter en i stort sett halva dagarna, oftast när man ska sova eller när man precis har vaknat.

Belle

Här har vi den ena och den mest ihärdiga stalkern, Belle. Hon har tydligen
blivit tokigt kär i mig for some reason. Det ser kanske inte ut så på bilden,
men hon verkar inte gilla att bli fotad tydligen ;)


diva

Den här stalkern heter Diva och är den äldsta och mest sociala av hundarna, även den som
gillar att pussas, borsta tänderna behöver hon också...




Dag på stan

Idag skulle vi gå upp någorlunda tidigt; vi gick upp vid 13:00. Efter det tog vi cirka två timmar på oss att ta oss ner på stan för att uträtta alla ärenden. Påvägen hem gick vi förbi det nybyggda "himlabadet", jag blev lite kär i det och lyckades lura med mig Isabelle dit när hon kommer på lördag. Det blir nog spännande =)

Ska väl snart försöka mig på att laga mat...=)

Also: Idag hade jag en diskussion som jag _ALDRIG_ trodde att jag skulle behöva ha med en tjej. Jag ställde mig helt frivilligt och skulla diska upp disken som var kvar sedan gårdagen då hon utbrister "men jag skulle ju diska idag!", så jag fick halvt tjata mig till att ta disken.... (vart är världen påväg?)

Tired!

Jag skulle gå och lägga mig tidigt idag för att komma upp skapligt imorgon...vi ser ju klart hur bra det gick *doh!*

Smått trött trots allt
Ja, jag blev lite seg till slut



Dags för sängen nu dock =)

*mutter*

På tisdag är det "The international act like Barney Stinson day", en dag jag sett fram emot länge! Smått passande finns det två laserdome-hallar i Sundsvall där jag kommer befinna mig, men sällskapet jag vill ha med mig är tråkiga och har inte råd att vara lika legendary som jag. Jag ska försöka tvinga dom till att spela i 20 minuter ändå! =D

På kvällen ska jag låta Natta vara min wingman och se hur hennes skills är eftersom jag tydligen var världens sämsta enligt henne. Efter det ska jag dra på mig min suit....eller, jag har ingen suit med mig så det får väl bli min b-day suit och sippa whiskey på random krog (förmodligen Bishop Arms).

It's going to be legen...wait for it...dary!

Also, i have found out one important thing about myself lately....I'm awesome!

Chill lördag!

Har precis tvingat iväg Natta till affären för att köpa lite käk medans jag ligger kvar i sängen och pysslar med datorn.

Igår var vi på en pizza-restaurang som hette "Bite line", antagligen en av de bättre/sämre haken jag varit på. Så, hur går det ihop? Jo, själva maten var jättebra, fin deg, bra råvaror och allt, men servicen var en helt annan grej...

När vi kom dit tog det bruden i kassan 10 minuters kliande i huvudet för att ta reda på om det var fullbokat eller ej (det var ganska uppenbart att det inte var fullbokat eftersom bara halva stället var fullt klockan 16:45). När vi väl satte oss satt vi och kollade efter någon som kunde ta vår beställning, men istället för att ge varje servitris ett par bort som bara de har hand om så sprang alla runt till alla bord (wtf?). Det kunde stå 2 pers vid ett och samma bord och ta beställningar. När dom delade ut menyer till kunderna som kom in så slängde dom menyerna på borden och gick därifrån, vanligtvis brukar man låta gästerna sätta sig för att sedan ge menyerna till dom i handen och se lite trevlig ut, men det var tydligen ett koncept som inte gick hem på den restaurangen.

När vi fick våra drickor så var Nattas pepsi totalt avslagen och utspädd med vatten till bristningsgränsen, när en av servitriserna gick förbi sa jag åt henne att det inte var någon kolsyra. Efter 5 min kom hon tillbaka med en ny dricka som inte var mycket bättre.

Jag är gaska säker på att vem som helst utan restaurang-erfarenhet kunde promenera in där och effektivisera stället med 50% på 15 minuter. Bara en grej som att ge servitriserna designerade bord och anställa folk som kanske har lite mer eld i röven vore en bra grej! Jag hade antagligen avskedat halva personalstyrkan om jag hade blivit chef där.

Men men, lördag var det ja. Jag har inte den blekaste om vad vi ska göra ikväll, antagligen ingenting speciellt, det regnar ute också =(

(ja, bättre design kommer.... ^^)

Jo, jag ska...

Sitter med Bryd'n och slöläser lite bloggar och snackar lite skit. Jag ska ta tag i bloggens design "snart". Jag har åtminstone fått lite sommarlov nu, så tiden borde iallafall finnas.

För övrigt gillar jag blogg.se sjukt mycket, hade jag börjat här så hade jag förmodligen bloggat 100 gånger mer än vad jag gjorde på blogspot, google gör lätthanterliga saker my ass...

Anyways! Nu blir det snart sova om inget roligare dyker upp =)

Under construction....

Jag har flyttat från theworldofsmartyn.bloggspot.se till thefigurehead.blogg.se som ni kanske har märkt.

Bloggen kommer se snyggare ut inom en snar framtid.

Jag har Bryd'n att tacka för hjälpen ;)

RSS 2.0