Cannabis eller inte cannabis?

Såg den här idag:



Ganska intressant att KD har lyckats få sig själva att framstå som kompletta idioter i VARJE jävla drogdebatt. Jag ska poängtera att jag absolut aldrig någonsin skulle använda cannabis, men jag är nog ändå för legalisering för privat bruk i samma utsträckning som vi har alkohol idag. Att säga att "men barnen då?! Alla barn kommer ju börja röka cannabis och få en dålig skolstart!", det här argumentet återkommer hela tiden och det stör mig lika mycket varje gång. Att politiker står och spyr galla på cannabis samtidigt som de kränger alkohol med andra handen gör mig illamående, dubbelmoralen är sjukt extrem i det här fallet.

Alkohol i unga år kan orsaka extrema hjärn- och leverskador. Det finns även tiotusentals skräckexempel på familjer med alkoholiserade föräldrar där barnen har det jättejobbigt. Att då gå och säga att cannabis är vidrigt och samtidigt tycka att alkohol är en sjysst idé är rätt idiotiskt.


Precis som den andra debattören här säger så måste vi föra en mer nyanserad diskussion om exakt hur farligt cannabis är i jämförelse med t.ex. alkohol och tunga droger som heroin eller amfetamin.


Synpunkter på detta? Kommentera gärna inlägget isåfall! =)

Hemmakväll!

Det blev tydligen ingen Halloweenfest för mig av olika anledningar, istället blir det en lugn hemmakväll.

Igår var jag hemma hos Nicklas och Isabelle tillsammans med Isabelles bror. Kvällens nöje där blev en god tacomiddag samt att vi hjälptes åt att slita isär halva husets avloppssystem för att få bort lite potatismos som tydligen satt fast där, vem behöver kostymfester när man har avloppsrengöring liksom?


Nu ska jag dra iväg och köpa en pizza, har ingen ork till matlagning ikväll.

Konsten att trolla!

Jag har inte bloggat på skitlänge, jag vet, men nu är det dags igen!
Dagens inlägg handlar om hur grymma jag och Robin är på att trolla. Av någon anledning hade vi fått för oss att våran 15p-kurs skulle börja den 2 november, dvs på tisdag. Jag hade även fått för mig att jag skulle ha en morgontenta samma dag =(

Nu visade det sig efter att jag kollade efter att vi ska börja vår kurs den 8 samt att min tenta är en eftermiddagstenta den 1 november, SWEET! Jag tror att jag ska börja intala mig att saker börjar mycket tidigare än vad de egentligen gör, då får man helt plötsligt sjukt mycket tid på sig. I det här fallet hade vi verkligen intalat oss att vi skulle börja en vecka tidigare än beräknat, vips så hade vi en vecka till på oss att göra klart våra distanskurser!

För övrigt håller jag på att laga mat, det serveras laxfilé med crème fraiche och wokgrönsaker, w00t w00t!


2:nd för övrigt: Jag längtar tills nästa termin  då jag ska läsa en unix-serverkurs :D

Sjöslaget!

Helt mirakulöst lyckades jag bli frisk nog att åka på sjöslaget! Det var en sjukt rolig och lyckad båtåkning, jag är dock smått sliten. Jag kom hem för ca 2 timmar sen och sitter med en bultande huvudvärk blandat med en baksmälla från helvetet som vägrar lägga sig.

Jag ska skriva ett mer utförligt inlägg imorgon när jag är lite piggare tror jag, godnatt!

Mjorå...

Visst fan blev jag sjuk, inte lite nådigt heller. Idag är jag på nån sorts peak, sprängande huvudvärk till och från, värkande bihålor och en rinnande näsa. Behöver jag säga att jag inte kommer åka på sjöslaget?
Trots allt så kom jag iallafall ihåg att söka kurser tills nästa termin, det blev en 15p Linux serveradministrationskurs, en 7.5p övervakningskurs samt en 7.5p om mobila nät, ska bli riktigt intressant!
Nu ska jag fortsätta kurera mig och tycka synd om mig själv.

Sjuk?

Halsont, trött, nyser ofta och början till att bli snorig...jag har inte tid att bli sjuk nu =(

Also: Idag ringde en fet gubbe på min dörr, han såg ut som att ha varit uteliggare i ett par år, så jag öppnade dörren. Självklart så var det radiotjänst som kom, de har tydligen inga krav på vettig klädsel numera. När han frågade om jag hade anmält tv-innehav så svarade jag bara nej, när han frågade om jag hade tv så svarade jag nej igen. "Nehe, inte det..." sa han lite bittert och gick...wtf?

Att prata eller inte prata...

Nu är jag äntligen hemma från mardrömsresan (med mardrömsresan menar jag egentligen bara sträckan mellan Uppsala och Västerås som går med länsbuss 804). På tåget mellan Sundsvall och Uppsala hamnade jag mitt emot en av de snyggaste indie-tjejerna jag skådat hittills. Helt min stil, halvlångt svart hår, ganska stora brillor med tjocka svarta bågar, halvblekt ansikte och tillhörande kent-tröja. När jag satt där så lyssnade jag (ganska passande) på min Kent-playlist.

Efter ett tag gick hon iväg och var borta i ca 5 min, när hon kom tillbaka så sneglade hon på min mobil och såg album-omslaget som vara på mobilskärmen. När hon satte sig så drog hon ner kedjan till sin hoodie och visade Kent-loggan lite mer, jag tänkte inte så mycket på det förren det var för sent, dvs när jag satt på bussen. Hade jag varit lite klokare där så hade jag tagit det som en invit att sluta lyssna på musik och börja snacka lite eftersom hon sneglade lite på mig och sökte lite ögonkontakt under färden.
Sådär ja, nu blottade jag mig lite, socialt inkompetenta Martin till er tjänst!

Varför lyssnar folk på den skiten?

Man säger att "smaken är som baken", i de flesta fallen stämmer det jättebra, men i en del fall är det bara fel.
Här kommer jag göra en lista på artister som jag verkligen inte kan förstå att folk kan gilla.

1. Björn Rosenström:
Karln kan inte sjunga för fem öre samt att texterna låter som att de är skrivna av en sönderpundad högstadieklass. Musiken är sjukligt tråkig, lite som en tråkig Gessle-låt....hur nu en Gessle-låt kan bli tråkigare.

2. Beyonce:
Allvarligt, har ni hört en apa sjunga förr? Det har jag, i stort sett varje låt har hennes förjävliga "ah uh ah uh au uh"-ljud. Jag vet inte om det har med r'n'b genren att göra, men skit låter det.

3. Per Gessle:
Japp, han är med han också. "You say sommartider hej hej, i say fuck you!".




Observera att listan inte är baserad på hur mycket pengar artisterna har tjänat eller hur populära de är. Jag kommer säkerligen fylla ut den här nån gång när jag kommer på fler artister på rak arm.

The day of 42!

Som en del kanske vet är det "the day of 42" idag. Det beror på att dagens datum är 10/10/10, räknar man om siffrorna binärt så blir det 42. 42 är som många vet svaret på livet, universum och allting enligt Liftarens guide till galaxen.
Så idag firar vi alltså 42-dagen! (Om vi har tur så kanske vi till och med får reda på frågan...)

Humor

Det här inlägget innehåller humor
Det här är humor.

Sömnlöshets-rage

Jag märkte att det var längesen jag skrev ett riktigt rage-inlägg, så nu kommer ett sånt!
Något jag nyligen upptäckte att jag störde mig något enormt på är när folk svarar som retards på jättenkla frågor. Här följer några exempel:

Jag: Så, hur är läget?
Person: Nja, inget vidare =(
Jag: Okej?
Person: Ja =(

Ungefär här börjar jag koka av ilska och min hjärna skriker "MEN GÅ OCH DÖ!".

Att fråga hur någon mår är en ganska standardiserad fråga numera, om personen man frågar svarar något i stil med "inge vidare" så antar man att den också vill berätta lite om vad problemet är, det är åtminstone vad normala människor gör. Vill man inte berätta något så säger man heller inte att läget är dåligt, gör man det så kommer följdfrågan "vadårå?" eller "okej?" i 99.9% av fallen. Sånt här kan verkligen reta gallfeber på mig.
Ett annat exempel på riktigt störanda svar är följande:

Jag: Hur är läget då?
Person: Nja, ganska dålig
Jag: Okej, hur kommer det sig då?"
Person: Det vill jag inte säga...

MEN VARFÖR I HELVETE BÖRJAR DU SÄGA A MEN VÄGRAR SÄGA B? Sånt där är verkligen attention-whore fasoner så det bara skriker om det. Jag skulle kunna spinna vidare med en massa exempel på såna här frågor och svar, t.ex. att fråga någon en enkel fråga som "vad har hänt i ditt liv?" och personen i fråga svarar "jag har suttit i fängelse". Följdfrågan kommer naturligvis vara "jasså, vad satt du inne för?", svarar personen "det tänker jag inte berätta" på en sån fråga så är det ett nackskott och snödrivan som gäller. Det verkar som att många verkligen vill få den andra parten nyfiken bara för att jävlas, dödsstraff för sånt här någon?


Nu ska jag försöka sova igen, som ni kanske ser är inlägget skrivet runt 06:30 på morgonen. Jag kände att jag var tvungen att skriva ner det här, annars skulle jag bara glömma bort det och bli sur för det istället.

Godnatt!

P.S. Jag har registrerat domänet "thefigurehead.se" nu, så ni kan besöka bloggen där istället framöver!

KILL IT WITH FIRE!

Rubriken säger allt....please don't breed. Men jag antar att det här är resultatet av när två syskon skaffar barn tillammans.


Ensam!

Sådär ja! Nu har Nathalie åkt iväg till sina föräldrar. Imorgon bitti far de iväg till Turkiet....de asen -_-.... =D
Om ni inte redan har listat ut det så är det jag som fick äran att vara hundvakt medans hon är borta. Jag var den enda som kunde hela veckan eftersom jag pluggar distans, fick dessutom mina tågbiljetter betalade :D Ska tvinga lite annat folk jag känner här att umgås med mig så jag inte dör av ensamhet också, men annars har jag hundarna som sällskap. Hundarna är ioförsig inte speciellt sociala just nu, Diva springer fram och tillbaks mellan ytterdörren och soffbordet tillsammans med Belle, tror att de saknar Nathalie litegrann.... :P

Hela min vecka kommer bestå av plugg och promenader med hundarna antar jag, måste plugga iallafall.

Anyways, nu blir det lite House-avsnitt =)

RSS 2.0