Tidningar och språk

Vafan är det med tidningar att inte kunna stava? Jag satt och läste lite ur Aftonbladet idag och hittade ungefär 3-4 felstavningar i en och samma artikel. Har dom inga korrekturläsare nuförtiden? Om dom har, sov samtliga på svensklektionerna? Och vad i helvete är det med alla jävla bindestreck överallt? Nog för att det kan ha med journalistik att göra, men det ser helt retarded ut.

Det här börjar tydligen smitta av sig till en hel del andra tidningar i landet, varenda blaska på internet har sjukt många stavfel och typos överallt (ett "typo" är när någon slinter på tangentbordet). Den allmänna nivån på språket blir tydligen bara sämre och sämre, tidningar framförallt måste ha en bra nivå på sitt språk eftersom många ungdomar läser tidningen på internet idag. Jag tycker att folk idag stavar helt åt helvete och särskriver alldeles för mycket redan nu, så det blir inte direkt bättre av att en efterbliven tidningsredaktion hjälper till.

*suck*....

Kommentarer
Postat av: Ling-Ling

Mmm, hittat grova fel i DN (!) i sommar. Det stod dom istället för de och dem och de tog fel på deras och sina, hans och sin... Kanske var sommarvikarier, men va fan...

2010-08-07 @ 13:29:01
URL: http://ling-ling.se
Postat av: Isabelle

Är det inte svensklektioner, precis som det är svensklärare? ;)

2010-08-07 @ 16:14:51
URL: http://bepp.blogg.se/
Postat av: Daniel

"Tidnigar" på tredje raden nedifrån. Illa med felstavningar i ett inlägg om felstavningar...^^

2010-08-10 @ 11:10:28
Postat av: Martin

Äsch, nu är det ju skillnad på failstavningar och typos ;)

2010-08-10 @ 14:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0