Hellre belöning än bestraffning

Som en del kanske vet drar "Gatufesten" i Sundsvall idag. Som man kan läsa på hemsidan kommer det vara många artister och attraktioner för folk i alla åldrar. När det är fest i den här kalibern medför det också väldigt mycket ungdomsfylla, i år har arrangörerna ett helt annat tänkande än vad de haft tidigare år. Det här tänkandet gillade jag skarpt:

"Vi vill lyfta fram problemet med att ungdomar fyllnar till på Gatufesten. Istället för att sopa det under mattan har vi tagit fram lösningar. Vi ska belöna dem som inte dricker med kontantkort och andra priser. Vi har fått jättefina priser för flera hundra tusen kronor till tävlingar. Det känns jättekul!"

För att delta blåser man i en alkomätare vid hemgång. Visar den grönt ljus får man ett kontantkort samt ett armband. Blåser man grönt alla tre dagar har man chans att vinna fina priser."


Jag tycker att man ska tillämpa det här på alla festivaler eftersom det alltid är bättre att belöna de som sköter sig än att straffa de som inte sköter sig. Det är väldigt logiskt om man tänker efter, det är mycket roligare och mer uppmuntrande att sköta sig om man vet att man får något för det.

Kommentarer
Postat av: Isabelle

Det är rätt ände att börja i ja.

Som spotify isf ipred mm

Lagliga streetrace isf jaga ifatt dem som håller på

osv osv



Fan, det finns folk som tänker till! :)

2010-07-05 @ 15:23:06
URL: http://bepp.blogg.se/
Postat av: Martin

Mmm =) Jag menar det! Mer sånt här tänkande så blir det skitbra :D

2010-07-05 @ 15:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0